Toen ik de basisopleiding volgde aan de FotoVakschool bedacht ik dat ik graag wilde fotograferen voor wanden. Dierenfotograaf is wat ik wilde gaan doen maar daarnaast wilde ik graag verder met creatieve foto’s van gewone dingen die ik wand vullend voor me zag.
In de Vakopleiding heb ik dit verder uitgewerkt en ging ik mijn beelden op wanden Photoshoppen om zo te laten zien wat ik voor ogen had.
Op bovenstaande foto zie je de door mij gefotografeerde hond op de balie van een winkel gephotoshopt. Puur als voorbeeld.

Dit idee heeft mij nooit losgelaten. De fotografie van dieren vond ik geweldig maar in het hele begin kreeg ik vaker de vraag voor familie foto’s. Hoewel ik begrijp dat mensen heel graag hun familie vastgelegd wil hebben merkte ik dat dit minder bij mij past. Het contact met de mensen was leuk en ik kwam enthousiast thuis, alleen het uiteindelijke resultaat was niet geheel naar mijn tevredenheid omdat het gewoon mijn ding niet is.
De sfeer vastleggen van een bedrijf of de werkzaamheden vind ik geweldig. Mensen lijkt het soms saai terwijl ik ook uitdaging haal uit het net anders fotograferen van soms gewoon ogende dingen. Daarnaast zijn vele dingen al heel gaaf en heb ik de eer dat in beeld te brengen.

Toch zijn de wanden in al die jaren nooit van mijn website verdwenen en al zeker niet uit mijn gedachten. Voor 2023 had ik mij voorgenomen om wekelijks de wanden onder aandacht te brengen op LinkedIn. Als je iets wil moet je het ook laten zien. Omdat ik inmiddels een samenwerking aangegaan was met een bedrijf wat vele wanden in alle soorten en maten voorzien heeft van beelden kon ik ook de variatie aan mogelijkheden en de kwaliteit bieden.
Dit jaar is de eerste foto van mij op een wand geplaatst en ik ben voor een bedrijf een voorstel aan het maken. Geweldig!

Daarnaast had ik voor 2023 video gepland staan, ik ben dit jaar gestart met een opleiding Professioneel Filmen & Monteren. Daarna kon ik starten met video aldus diegene die de opleiding gaf. Dat voelde voor mij niet zo. Ik heb kwaliteit hoog staan en wilde eerst ervaring opdoen, hier heb ik het hele afgelopen jaar tijd voor gemaakt. Ik kreeg aanvragen, gaf eerlijk aan dat ik net startte en ik het graag wilde doen maar dan op basis van vrijwillige afname. Zo kon een bedrijf ook aangeven ervan af te zien als het niet naar wens zou zijn. Ik gaf ook aan dat als ik er niet achter stond ik alleen de foto’s zou leveren.
Inmiddels heb ik heel wat gefilmd met mijn camera en drone en vervolgens gemonteerd in Première PRO. Al mijn video’s dit jaar zijn afgenomen en ik heb leuke reacties mogen ontvangen.
Filmen is echt anders dan fotografie maar zelf vind ik het heel fijn aansluiten. Het draait toch ook om beeld en compositie.
Waar ik in 2022 behoorlijk vaak nee verkocht heb voor video kan ik er in 2024 echt helemaal voor gaan.

Ik vind het geweldig om te doen en ben blij dat ik geïnvesteerd heb in deze opleiding. Dat is toch spannend omdat het om behoorlijke bedragen gaat waarvan je hoopt dat je het terug zal verdienen.