Informatie

Kwaliteit, creativiteit en service zijn voor mij belangrijk. Heb je specifieke ideeën, vragen of opmerkingen twijfel niet en bel of mail zodat we het kunnen bespreken in een persoonlijk gesprek. Maatwerk is juist erg leuk!

Op deze pagina tref je een overzicht van de mogelijkheden en tarieven om alvast inzicht te geven. Ik heb gekozen voor prijzen inclusief btw en mooie complete pakketten. Dit voorkomt onaangename verrassingen omdat je precies weet wat je krijgt voor je geld.
Bij elke shoot zitten een aantal foto’s. Extra foto’s bestellen kan altijd ook als je dit pas later wil doen.

Het kan ook leuk zijn om samen met je dier op de foto te gaan of zelf in het mooie natuurgebied waar je graag komt. Denk ook aan de hond samen met de kinderen spelend in het bos of bij het water.
Een ingelijst beeld van je favoriete plek, dier of landschap voor aan de muur op kantoor of thuis geeft een unieke sfeer.
Beelden werken ook zeer goed als reclamemateriaal voor drukwerk en op sites.

Mede bepalend voor de kwaliteit is mijn fotoapparatuur. Ik werk alleen met professioneel apparatuur en ben overgestapt op een systeemcamera. De verwachting voor de toekomst is dat de systeemcamera de spiegelreflexcamera’s zal gaan vervangen.
Voor de geïnteresseerden, ik fotografeer met de Olympus OM-D E- M5ii met diverse ZUIKO PRO lenzen met lichtsterke 2.8.

Zo ga ik te werk

Om te beginnen help ik graag bij het maken van prachtige foto’s. Dit kan voor zakelijke doeleinden zijn of particulier. Heb je vragen of ideeën bel gerust dan bespreken we de mogelijkheden.

Geen shoot is hetzelfde maar ik ga een globale uitleg geven. Ik wil mijn klant graag een beetje leren kennen qua ideeën dus maak ik ruimte voor een persoonlijk gesprek. Dan kunnen we bespreken wat de wensen zijn en kijken naar de beste mogelijkheden. In het geval van een dierenshoot wil ik veel over het dier weten. Je hebt allemansvrienden maar ook dieren die schuw of misschien angstig zijn.

De zoomlens is ideaal voor prachtige foto’s zodat er een prettige afstand aangehouden kan worden. Mensen ervaren dit als heel plezieren en zo hebben vele dieren niet eens meer door dat ik ergens zit en zijn ze zichzelf. 

Op mijn site staan veel foto’s en ik kan ook altijd werk laten zien in ons gesprek. Heeft het gezien afstand of tijd de voorkeur telefonisch afspraken te maken dan kan dat ook. Met de shoot neem ik alle tijd zodat er ruimte is voor een praatje en eventuele kinderen of dieren lekker hun gang kunnen gaan en kunnen wennen.

Z!E

 • fotografie voor zakelijk en particulier
 • duidelijke tarieven voor complete pakketten inclusief btw
 • voor zakelijke klanten reken ik een vast uurloon en lever ik de fotobestanden digitaal
 • heeft het dier zijn dag niet of zit het weer zo tegen dat foto’s mislukken dan kom ik kosteloos (binnen 25 km) nieuwe foto’s maken

Stapsgewijs

 • persoonlijk vrijblijvend gesprek
 • binnen 48 uur een offerte per mail
 • ideeën concreet maken en afspraak plannen
 • fotoshoot (ook hier is altijd nog ruimte voor creativiteit en nieuwe ideeën)
 • ontwikkelen van foto’s
 • digitale bestanden per mail (maximaal 14 dagen)
 • afspraak voor het geven van de vakprints (kan ook per post)

Meer informatie over de fotoshoots

Basis shoot

Deze shoot is erg leuk als je een bijzonder kado wilt geven of een prachtige foto voor thuis. Je komt op een locatie in Twello of omgeving om daar een aantal foto’s te maken. Denk aan je kinderen in het bos of in de speeltuin of je hond zittend tussen het lange gras.
Ook kan je kiezen voor de mobiele studio, deze kan op een plek naar voorkeur opgezet worden. Zo heb je weer hele andere foto’s qua achtergrond en belichting.
Wil je ook actie foto’s dan kan je de Totaal shoot kiezen zodat er meer tijd is voor het nemen van foto’s (2 plekken is dan ook mogelijk). Daar is alle tijd voor het maken van een reeks foto’s.

Bij de Basis shoot ontvang je 3 ontwikkelde foto bestanden per mail en 1 bestand naar keuze wordt afgedrukt als vakprint 13 x 18 cm. Het digitale bestand wat je krijgt is perfect voor social media en normaal formaat afdrukken.
Er kunnen altijd meerdere afdrukken op diverse maten bijbesteld worden. Ik kan zorgen voor een vergroting op canvas, ingelijste foto’s of uitvergrotingen op PVC.
Voor uitvergrotingen of extra foto’s kan je altijd nabestellingen doen, de originele bestanden blijven bewaard.

Totaal shoot

Hier is tijd genoeg om diverse foto’s te maken van actie tot portret. Ik kom fotograferen op een gekozen locatie. Soms ligt er naast een bos net een weiland en kunnen we op beide plekken foto’s maken voor meer afwisseling. Deze shoot is erg geschikt voor mooie actie foto’s! Wandelend door de natuur of bijvoorbeeld spelende kinderen. Zo krijg je spontane foto’s waar mensen echt opstaan zoals ze zijn.
Deze shoot wordt ook veel gekozen voor honden. Ik vind het altijd leuk om het dier wat extra te verwennen met een lekker brokje of iets dergelijks. Dit kan handig zijn voor mooie foto’s en leuk voor het dier. Ook dit is in overleg want het moet wel goed zijn voor het dier.

Bij deze shoot ontvang je 5 ontwikkelde foto bestanden per mail en afgedrukt als vakprint 13 x 18 cm (meerdere opties mogelijk). Zo kan je de foto’s altijd bekijken en laten zien. Ik kan ook zorgen voor ingelijste foto’s of uitvergrotingen. De digitale bestanden die je krijgt zijn perfect voor social media en normaal formaat afdrukken.
Voor extra foto’s en uitvergrotingen kan je altijd nabestellingen doen, de originele bestanden blijven bewaard.

Luxe shoot

De luxe shoot kan als meegroei shoot ingezet worden. Denk aan baby, peuter, kleuter of van pup naar volwassen hond. Of we maken gebruik van de verschillende seizoenen waardoor je hele afwisselende foto’s krijgt. Het gaat erom dat je op deze manier 3 shoots kan doen die toch betaalbaar zijn. De tijd tussen de shoots kan naar wens worden ingedeeld.
Ook is er mogelijkheid om een dagdeel samen op pad te gaan en eventueel meerdere plaatsen langs te gaan. Misschien eerst thuis en vervolgens in de natuur of bos en water.  Je kunt foto’s samen maken, met kinderen en van het dier alleen. Actie foto’s zijn hier ook goed mogelijk door de tijd die je hebt.

Bij deze shoot ontvang je 10 ontwikkelde foto bestanden per mail en afgedrukt als vakprint 13 x 18 cm (meerdere opties mogelijk). Zo kan je de foto’s altijd bekijken en laten zien. Ik kan ook zorgen voor ingelijste foto’s of uitvergrotingen. De digitale bestanden die je krijgt zijn perfect voor social media en normaal formaat afdrukken.
Voor extra foto’s en uitvergrotingen kan je altijd nabestellingen doen, de originele bestanden blijven bewaard.

Portret

In deze tijd met veel internetgebruik, social media en websites is een goede profielfoto belangrijk. Het is de eerste indruk.
Mijn ervaring is dat in eigen (werk)omgeving een mooi beeld geeft. Ik fotografeer ook veel buiten. Daar is zoveel variatie te vinden wat kan dienen als achtergrond. Een muur, gebouw of juist groen net wat je smaak is of wat past bij wat je uit wil stralen.
Ik heb een mobiele studio dus een stoere maar chique zwarte achtergrond is ook mogelijk. Zo kunnen er op locatie studioportretten gemaakt worden.

Een portret van een familielid of je favoriete dier is leuk in huis en voor later vaak een mooie herinnering.

Je ontvangt meerdere digitale bestanden per mail waaruit je 1 bestand naar keuze in maximale resolutie digitaal ontvangt.
Er kunnen altijd meerdere afdrukken op diverse maten bijbesteld worden. Ik kan zorgen voor een vergroting op canvas, ingelijste foto’s of uitvergrotingen op PVC.
Voor uitvergrotingen of extra foto’s kan je altijd nabestellingen doen, de originele bestanden blijven bewaard.

Beeldend Bedrijf

Ik vind het een uitdaging een bedrijf goed in beeld te brengen en de foto’s net dat beetje extra te geven dat ze opvallen en aandacht trekken. Er is erg veel mogelijk. Zelf heb ik geen studio en werk ik niet met schermen. Ik vind het een uitdaging om juist uit de omgeving het decor te kiezen waardoor het heel natuurlijk oogt. Ik ben creatief en bekijk ter plekke de mogelijkheden en overleg. Als het nog onduidelijk is wat de mogelijkheden en wensen zijn kan ik vrijblijvend langs komen om mee te denken en mijn ideeën te delen.
Het is mogelijk een volledige serie foto’s te maken voor je website. Denk aan een profielfoto, portretten van jezelf en het personeel, actie foto’s van mensen aan het werk en productfoto’s of sfeerbeelden.

Voor bedrijven houd ik een vast uurloon aan. Aan de hand van je wensen maak ik een offerte op.

Bij deze shoot ontvang je alle digitale bestanden op de maximale resolutie en kwaliteit.
Voor afdrukken en uitvergrotingen kan je altijd nabestellingen doen, de originele bestanden blijven bewaard.

Uitvergrotingen

Voor uitvergrotingen vanaf 30 x 30 cm en groter laat ik de afbeeldingen lijmen op PVC. Zo blijft de foto strak en kan in een lijst (zonder een golvend effect in de foto). Ook als je een foto niet inlijst is het bij de grotere formaten een aanrader om het op PVC te lijmen. Ik kies er altijd voor om vanaf 30 x 30 formaat standaard op PVC te laten lijmen. Het is een betaalbare oplossing om vouwen of knikken in foto’s te voorkomen. Het is erg leuk om een foto van bijvoorbeeld 13 x 18 cm op PVC in een houder te zetten. Zo heb je voor een leuke prijs een bijzonder kado.

Er zijn veel materialen mogelijk tegenwoordig, vraag gerust naar de mogelijkheden. Canvas is nog altijd veel gevraagd. Ik werk samen met een fotozaak waar ze gebruik maken van hoogwaardig canvas. Het betreft dus echt linnen en geen goedkope variant wat meer naar plastic neigt. Zo kan het canvas heel strak gespannen worden en is het na 10 jaar nog net zo mooi strak. je kan het door de vernislagen ook goed afnemen zodat het fris blijft.

Ik help graag mee met het kiezen van het juiste formaat en de juiste uitsnede van de foto. Dit is heel bepalend voor het uiteindelijke resultaat.

Tarieven

Werkzaamheden Tarief (inclusief btw)
Basis shoot  € 75,- (maximaal 2 personen of 1 dier)
Totaal shoot  € 175,-
Luxe shoot  € 299,-
Beeldend Bedrijf  € 65,- (uurtarief excl. BTW)
Portret  € 49,-
Uitvergrotingen  € 35,-  (30 x 30 PVC) Vraag gerust de prijslijst op
Kadobonnen  Vanaf € 15,-

De tarieven zijn richtlijnen, gezien het vele maatwerk is er veel mogelijk dus neem gerust contact op voor afwijkende opties.

Alle foto’s kunnen in gewenste maten nabesteld worden. Dit kan op vele materialen (Canvas, PVC, Hout, Plexiglas, Aluminium enzovoorts) of voorzien van een mooie lijst.

Extra vakprints zijn vanaf € 6,00 (13 x 18 cm) bij te bestellen in alle gewenste formaten.

Kilometervergoeding, buiten een straal van 25 kilometer 0,30 p/km