Harige Honden

Dieren zijn altijd al mijn favoriet geweest. Als klein kind wilde ik elke hond aaien en die neiging heb ik eigenlijk nog steeds. Voor Z!E heb ik vooral zakelijke klanten vandaar dat je dat als eerste terug ziet. Wil je een foto van je hond of een ander dier dan doe ik dat heel graag! Gezien mijn liefde voor dieren maak ik als vanzelf contact met dieren en dat is voor de foto’s heel waardevol. 

Honden betekenen veel voor mensen. Een uniek beeld van je lieve hond is voor veel mensen heel waardevol. 

Mijn mobiele studio

Ik had altijd mijn bedenkingen over honden in een studio. Dieren zijn geen mensen en je gaat er anders mee om. Toch ben ik me hierin gaan verdiepen aangezien de resultaten in een studio zo anders zijn en ontzettend mooi.

Om te voorkomen dat een hond zich angstig gaat voelen heb ik een mobiele studio. De hond kan lekker thuis gefotografeerd worden. Ik gebruik een grote achtergrond en heb een losse flitser. Ik maak gebruik van het aanwezige daglicht en flits bij voor het optimale resultaat. Het flitsen is minimaal en tot nu toe heb ik nog geen hond gehad die het vervelend vond. De losse flitser kan naast of achter de hond zodat het felle licht niet hinderlijk is.

Portret in de natuur

Het geweldige aan honden is dat ze meestal erg actief zijn en in de vrije natuur lopen en spelen. Zo kan je naar een locatie wat bij de hond past of wat je aanspreekt.
Een portret buiten heeft een geheel andere sfeer. Je kan kiezen voor een achtergrond in de natuur. Denk aan bos, gras, water, lucht of zand. Zo zijn er al vele opties met andere kleuren en sferen en kan je je voorkeur aangeven.

Het fijne aan de portretten buiten is dat je hond lekker kan rennen en als hij even rustig zit bij te komen maak ik een foto. Houd er wel rekening mee dat als de hond het water in springt of in het bos gespeeld heeft het een portret zal zijn van een natte of zanderige hond.

In actie!

Het geweldige aan honden is dat ze meestal erg actief zijn en in de vrije natuur lopen en spelen. Zo kan je naar een locatie wat bij de hond past of wat de eigenaar erg aanspreekt. Voor hondenfotografie zijn er mogelijkheden voor portret maar juist ook voor actiefoto’s. De hond kan lekker zijn of haar gang gaan en ik pak mijn kansen om de hond uniek vast te leggen.

Denk aan je hond rennend door het bos, plonzend in het water of spelend op een grasveld. Door de seizoenen en de verschillende locaties is er veel mogelijk. Voor actie foto’s kan je kiezen voor de Totaal shoot en zijn de foto’s variërend van portret tot actie met diverse achtergronden afhankelijk van de locatie.