Ik ben vorig jaar gevraagd voor een fotoshoot bij een kinderopvang. Erg leuk! Ik wilde graag buitenfoto’s maken. Ik houd zelf van het frisse groen en voor de kinderen lijkt het me heel fijn te mogen spelen en dan op de foto te komen.
Aangezien de foto’s uiteindelijk pas in april gemaakt werden kreeg ik de kans het buiten te doen. Wat was dit leuk!

Sommige kinderen kwamen al gespannen omdat ze weten dat de foto gemaakt moet worden maar bij het zien van de speeltuin en het feit dat ik zei ga maar lekker spelen knapten ze gelijk op.

Ik kreeg veel leuke reacties van verschillende leidsters en een aantal ouders die speciaal even met hun kind langs kwamen. We hebben lekker de tijd genomen en ze vooral laten doen wat ze wilden. Lekker schommelen of van de glijbaan!
Uiteindelijk gingen de meeste kinderen graag nog even zitten voor een portret en anders maakte ik hem al spelend.
De baby’s vinden op een kleed liggen soms al spannend omdat ze me niet kennen. Lekker bij de leidster op de arm zodat ze zich veilig voelen komt de foto ten goede. Gelukkig hielpen de leidsters me geweldig door ze net even zo te tillen zodat ik mooi hun koppie kon vastleggen.

Bij de foto’s waar de kinderen schommelen of lekker spelen zie je stralende koppies. Zo zie je je kind toch het liefst!
Ik ben erg benieuwd naar de reacties van ouders. Zelf heb ik in elk geval genoten en ben ik erg enthousiast over deze spontane vorm van “schoolfoto’s”.