Blog

Regelmatig schrijf ik een blog over mijn ervaringen tijdens mijn werk. Dat geeft een beeld van wat ik meemaak en hoe afwisselend het steeds weer is. 

Z!E bestaat vandaag 1 jaar!

Z!E bestaat vandaag 1 jaar!

Dat het vandaag 4 oktober is is natuurlijk geen toeval. Dierendag!

Ik ben Z!E gestart puur gericht op dier & natuur. Dit is nog altijd mijn specialisme en doe ik ontzettend graag.
Ondanks dat mijn site echt op dieren gericht was kreeg ik regelmatig vragen voor portretten van kinderen, families en zakelijke portretten. Erg leuk!
Ik heb mijn site bewust uitgebreid zodat mensen kunnen zien wat voor foto’s ik maak. Lang niet alle foto’s staan op mijn website omdat ik altijd bewust de klant vraag of ze dit willen. In mijn voorwaarden staat dat ik het kan gebruiken, maar ik wil dat mensen dit leuk vinden en zich er niet ongemakkelijk bij voelen.
Wil je meer voorbeelden zien dan kan je altijd vrijblijvend een afspraak maken.

Ik vind het nog steeds geweldig foto’s te maken van rennende honden. Dat blijft een uitdaging en ik geniet ontzettend van al die lieve dieren.
Gelukkig vind ik contact met mensen ook erg leuk en kom ik altijd enthousiast thuis van de vele portretten van mensen die ik inmiddels heb mogen maken.

Mijn 1e opdracht was het inrichten van 8 kantoorruimtes en een lange gang. Dit mocht met mijn natuurfoto’s. Een fantastische opdracht en zo spannend gelijk al zo’n grote opdracht terwijl ik nog zoveel uit moest zoeken.
Nog steeds ga ik heel graag de natuur in voor het maken van foto’s en probeer ik van hele gewone dingen beelden met beleving te maken.

In meerdere woningen hangt inmiddels een echte Z!E 😉 aan de muur. Trots ben ik daar op!

Komend jaar wil ik me nog meer gaan richten op foto’s voor aan de wand. Het kan je interieur thuis of van je bedrijf zo bijzonder maken. Denk ook aan mooie lijsten of een gehele wand voorzien van een prachtig beeld.
Er is zoveel mogelijk dat het helemaal naar je persoonlijke smaak kan of geheel gericht op je bedrijf

Stage lopen bij Z!E

Stage lopen bij Z!E

Ik kreeg begin deze zomer een mailtje van een meisje. Ze zit op het Zone College in Twello en wilde graag stage bij me lopen. Heel erg leuk, ik voelde me vereerd.

Voor een dag meekijken zou ik prima wat kunnen regelen maar een stage van een half jaar bij Z!E gaat echt niet. Ik werk parttime en doe ook veel in de avonden. Daarnaast zijn mijn weken nog niet volgepland met opdrachten. Ik heb gelukkig sinds de start steeds opdrachten maar nog niet constant genoeg voor een stage.

Ze schreef dat ze met dieren wil gaan werken en erg geïnteresseerd is in fotografie en zelf een pony heeft. Dit vond ik zo leuk dat ik heb aangeboden foto’s te komen maken.

Net voor we op vakantie gingen ben ik op een mooie avond naar de stallen gegaan om foto’s van haar en de paarden te maken. Het was een gezellige fotoshoot, een heerlijke zomeravond. Wat een mooie dieren zijn het toch!

Gelukkig vertelde ze dat ze al een leuke stageplek heeft gevonden bij een manage dus dat klinkt goed!

Vakantie!

Vakantie!

Regelmatig zeiden mensen rond schoolvakanties, fijne vakantie! En dan dacht ik.. vakantie?!? We gingen altijd buiten het seizoen wat een goede keuze geweest is nu we zien wat het werkelijk inhoud die hoge prijzen in het seizoen…
Ik merk nu, met een schoolgaand kind, dat we meeleven met die vakanties. Je kind is er echt aan toe. Ik snap nu dat er zo veel vakanties zijn, ze hebben het echt nodig.
Toen ik nog in loondienst werkte vingen we de dagen samen op en met oma als oppas erbij kon dat perfect. Nu ik zo flexibel ben is het helemaal fijn en voelt het luxe!

Natuurlijk ga ik graag op pad voor fotoshoots. Dus twijfel niet om me in deze periode te benaderen.
De avonden zijn lang en het avondlicht is prachtig voor foto’s. Kinderen zijn vaak lekker gebruind en er is meer ruimte om te plannen omdat ze vakantie hebben. Honden kunnen het water in duiken voor de mooiste actie foto’s of een extra wandeling in de avond.

Naast fotograferen ben ik veel aan het uitzoeken over de mogelijkheden met foto’s.
Een wand in je huis of kantoor met een prachtige foto geen een unieke sfeer. De kwaliteit van je foto moet natuurlijk goed zijn. Ik begrijp dat vele nu foto’s met de telefoon maken (ik doe het zelf ook vaak want het is zo makkelijk!) of niet in het bezit zijn van een goeie camera. Mocht je nu wel een fotowand willen dan bestaat de mogelijkheid een foto uit mijn portfolio te kopen. Dit kan natuurlijk ook voor een mooie uitvergroting.
Ik neem mijn volledige camera uitrusting altijd mee op vakantie en als de kinderen lekker slapen of spelen ga ik er even tussenuit me de camera. Vaak hoor ik dat mensen hun eigen vakantie er in herkennen. De vissershuisjes in Frankrijk, de vogelbloem (zo noem ik hem, zie foto) in Spanje of gewoon de zee.

Heb je interesse of vragen neem gerust contact op. Dit jaar gaan we naar Frankrijk dus heb je een speciaal verzoek geef het aan me door.

Wil je graag je eigen foto van je mobiel gebruiken? Dan kan je kiezen voor kleinere afdrukken en deze op PVC laten lijmen om ze leuk in een houder in te zetten. Neem gerust contact op voor de opties.

Voor iedereen een hele fijne zomer gewenst! Voor diegene die gewoon doorwerken, geniet van de mooie avonden, hopelijk komen er nog veel dit jaar.

 

Juli alweer, tijd voor een nieuwe blog!

Juli alweer, tijd voor een nieuwe blog!

Zoals de meeste al meegekregen hebben zit mijn eerste jaar bij de FotoVakschool erop en met succes! Prachtige cijfers en weer veel geleerd. Na de Basisopleiding wist ik al zoveel meer en besloot ik aan de hand van mijn cijfer, alle positieve reacties en vooral mijn plezier in het professioneel fotograferen dat fotografie inderdaad echt mijn ding is.
Eigenlijk wist ik dat al vele jaren maar fotograferen als hobby of professioneel is natuurlijk een heel verschil en ik vind dat als je geld vraagt je kwaliteit moet kunnen leveren.

Ik heb nu vakantie van school en volgend jaar is het alweer het laatste jaar van de Vakopleiding. Ik ben erg benieuwd wat het laatste jaar me gaat brengen.
Elk jaar bestaat uit 2 modules en tot nu toe heb ik (met de basisopleiding erbij) al 3 leerkrachten gehad waardoor je hele verschillende dingen leert en van iedereen weer andere dingen opsteekt.

Gelukkig heb ik naast school ook mooie opdrachten! Ik heb vorige week foto’s mogen maken voor een website. Erg leuk om te doen. De foto’s zijn positief ontvangen en mijn extra inzet is gewaardeerd.
Ik houd ervan foto’s zo puur mogelijk af te leveren maar soms zijn er dingen in de omgeving die je niet kan mijden (stuk gebouw of geparkeerde auto). Ik werk dat weg in Photoshop zodat je oog niet naar de storende zaken gaat maar naar het beeld waar het om gaat.
Ik ben ook gevraagd voor een vervolgopdracht waar ik heel blij mee ben. We zijn gelukkig net op tijd van vakantie terug!

Ik heb ook weer mooie portretten gemaakt tussen de wilde bloemen. De kinderen genieten van het buiten zijn, spelen en bloemen plukken en zo krijg je ontspannen koppies op de foto.

De natuur is nu prachtig groen wat de beelden extra fris maakt. Ik houd van groen!

Hierboven een foto welke ik niet voor mijn examen gebruikt heb maar ik wel erg mooi vind!

Wat kan leren leuk zijn!

Wat kan leren leuk zijn!

Wat een heerlijk seizoen om met de camera op pad te zijn. De herfst en winter zijn prachtig maar ik vind wat warmte toch wel heel prettig.

Morgenmiddag staat een Totaal shoot gepland met kindjes en dan is zonder jas spelen en rondrennen extra fijn. Als het goed is schijnt de zon!

Verder ben ik hard aan het werk met het afronden van de volgende 3 modules voor mijn vakopleiding. Ik fotografeer al heel lang en heb de basis opleiding aan de FotoVakschool zeer positief afgerond. Omdat ik erin geloof dat je altijd kan leren en beter kan worden ben ik de Vakopleiding aan het volgen.
Ik heb dit in de financiële branche ook altijd opleidingen gedaan. Vooral omdat ik verder wilde en niet omdat ik de studiestof nu zo interessant vond..
Wat is het heerlijk om nu te leren wat je echt wil weten. We werken nu aan de module Licht. Erg interessant hoe je het licht nog mooier en beter in kan zetten. Ik houd van buiten fotograferen, dat is echt mijn ding! Je bent alleen erg afhankelijk van het weer en hoe het licht buiten is. Door goed te leren werken met de reportageflitser en goed te kijken hoe het licht valt kan je nog zoveel meer bereiken.

Voor 1 van de modules heb ik modellen nodig, gelukkig heb ik gewillige vriendinnen. Inge en Lotte wilden al voor de camera staan toen ze gezellig bij me op de koffie waren. Zo kon ik wat ideeën uitproberen en daar weer op verder denken.
Gisteravond had ik in het Worpplantsoen afgesproken met mijn vriendin Danielle en haar dochter Teuntje. Erg gezellig en mooi om te zien hoe Teuntje mee dacht en totaal geen moeite had om voor de camera te staan.
Het was een prachtige avond, erg gezellig en perfect weer om foto’s te maken.

Hierboven een foto om te laten zien hoe prachtig je natuurlijk licht kan gebruiken.

Weer heel wat anders!

Weer heel wat anders!

Ik ben vorig jaar gevraagd voor een fotoshoot bij een kinderopvang. Erg leuk! Ik wilde graag buitenfoto’s maken. Ik houd zelf van het frisse groen en voor de kinderen lijkt het me heel fijn te mogen spelen en dan op de foto te komen.
Aangezien de foto’s uiteindelijk pas in april gemaakt werden kreeg ik de kans het buiten te doen. Wat was dit leuk!

Sommige kinderen kwamen al gespannen omdat ze weten dat de foto gemaakt moet worden maar bij het zien van de speeltuin en het feit dat ik zei ga maar lekker spelen knapten ze gelijk op.

Ik kreeg veel leuke reacties van verschillende leidsters en een aantal ouders die speciaal even met hun kind langs kwamen. We hebben lekker de tijd genomen en ze vooral laten doen wat ze wilden. Lekker schommelen of van de glijbaan!
Uiteindelijk gingen de meeste kinderen graag nog even zitten voor een portret en anders maakte ik hem al spelend.
De baby’s vinden op een kleed liggen soms al spannend omdat ze me niet kennen. Lekker bij de leidster op de arm zodat ze zich veilig voelen komt de foto ten goede. Gelukkig hielpen de leidsters me geweldig door ze net even zo te tillen zodat ik mooi hun koppie kon vastleggen.

Bij de foto’s waar de kinderen schommelen of lekker spelen zie je stralende koppies. Zo zie je je kind toch het liefst!
Ik ben erg benieuwd naar de reacties van ouders. Zelf heb ik in elk geval genoten en ben ik erg enthousiast over deze spontane vorm van “schoolfoto’s”.

 

Alweer een half jaar!

Alweer een half jaar!

4 oktober 2018 is de officiële startdatum van Z!E. Ik heb al veel fotoshoots mogen doen! Wat is het leuk dat ook onbekende mensen me vinden via Google of door het zien van mijn reclame collages.
Erg leuk dat veel bedrijven enthousiast zijn en mijn collage graag willen neerzetten.

In november kreeg ik al een grote opdracht en mocht ik een opzet maken voor de aankleding van de wanden voor 9 kantoorruimtes. Geweldig want zo’n prachtige start had ik niet durven dromen en doet zo goed! Bedankt voor het vertrouwen en de vele leuke reacties!

Ik ben tegen veel dingen aangelopen en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven. Wat is het leerzaam en leuk alles zelf uit te zoeken.
Gelukkig zijn er ook mensen genoeg die me graag helpen.

Het is erg leuk dat er veel afwisseling in mijn opdrachten zit. Van keihard rennende spelende honden tot zakelijke portretten, van kinderen tot kunstzinnige beelden aan de wand bij mensen thuis en de natuurbeelden in de kantoorruimtes.

Ik geniet volop en hoop dat Z!E een mooie toekomst tegemoet gaat. Ik heb er vertrouwen in en ga ervoor!

Lente!

Lente!

Gister ben ik lekker gaan wandelen in het bos op zoek naar de lente. Net als vele mensen ben ik gek op de lente! Hoe mooi sneeuw, ijs en kou ook kunnen zijn. Geef mij maar warmte en zon. Ik houd van groen en dat is er volop in de lente.
Je ziet de knopjes en blaadjes weer komen. Heerlijk!

Ik heb ik weer leuke fotoshoots gepland staan waarvan in april zelfs al 1 op de avond. Nu het weer langer licht wordt zijn die mogelijkheden er ook weer. Het avond licht is prachtig en geeft een eigen sfeer aan foto’s.

Geniet van de lente!

Trots en blij!

Trots en blij!

Wat heb ik een geweldige opdracht gekregen en inmiddels afgerond. Het begon met 1 kantoorruimte waar de eigenaar mooie afbeeldingen wilde gemaakt door mij nadat hij mijn portfolio gekeken had. Mijn foto’s spraken hem erg aan en hij vond het foto’s met gevoel. Een mooi compliment zeker omdat hij heel wat foto’s van diverse fotografen gezien heeft en aangaf dat mijn foto’s echt verschil maken.

De afbeeldingen moesten een blij gevoel geven en gevoel van vrijheid en ruimte.
Ik ben toen op pad gegaan met mijn camera op zoek naar dit soort beelden. Ik heb verschillende soorten foto’s gemaakt zodat hij kon aangeven wat zijn smaak is en waarbij hij dat gevoel ervaart.

Eind vorig jaar ben ik op zijn kantoor geweest om een indruk van de ruimte te krijgen en een fotoshoot van zijn hond te maken.
Hij gaf aan dat ik voor het gehele pand (9 kantoorruimtes en de gang) een idee mocht gaan uitwerken! Geweldig natuurlijk!

Wat ik erg leuk vond was dat de werknemers voor natuur kozen om juist in de drukte wat ontspanning te vinden in de foto. Juist met het vele binnen zitten geeft dat het gevoel van buiten en rust.
Ik ben een keer terug gegaan om alles uit te meten en heb vervolgens een opzet gemaakt per kantoor hoe ik het het mooiste vond. Daarbij heb ik alles ingedeeld zodat het wel 1 geheel zou worden maar er ook voldoende afwisseling in de beelden zit.

Afgelopen vrijdag heb ik samen met een vriendin alles opgehangen. Mijn opdrachtgever wilde graag ontzorgt worden en het leek mij erg leuk het zelf te leveren en op te hangen zodat ik het resultaat meteen kon zien.

Ik heb al enthousiaste reacties ontvangen, het valt erg in de smaak! Het kantoor is er ook echt van opgefrist en ik hoop dat iedereen nog lang zal genieten van het nieuwe mooie uitzicht.

Wat een leuke week heb ik weer gehad!

Wat een leuke week heb ik weer gehad!

Mijn week begon met een fotoshoot van 2 gezinnen die hun (schoon)moeder willen verrassen. Heerlijk in het bos met prachtig weer! Eigenlijk wat teveel zon voor het fotograferen maar juist door de zon is de gekozen foto prachtig geworden.
We hebben er een wandeling van gemaakt zodat er wat keuze was welke foto als canvas cadeau zou worden gegeven. Voor de hond en voor ons gelijk fijn wat frisse lucht en beweging! We zagen zelfs nog herten en door het zonnetje was het heerlijk.

Ik ben de foto’s met spoed gaan uitzoeken en ontwikkelen zodat het kado een week later op de verjaardag nog gegeven kan worden. Mede dankzij de snelle service van Foto van de Worp is het gelukt.

Verder heb ik een leuk gesprek gehad bij een kinderopvang om daar in het voorjaar alle kindjes te gaan fotograferen. We willen gaan voor spontane foto’s zodat de kindjes er echt opkomen zoals ze zijn. Leuk!

De week eindigde met een fotoshoot van 4 vriendinnen. Ze kreeg dit voor haar verjaardag omdat ze helemaal gek is van fotograferen en heel graag een professionele foto wilde.
Er was regen/ijzel voorspeld dus het was spannend of het weer mee zou zitten. Ook is het n.a.v. het seizoen en voorspelde weer even zoeken wat de mooiste locatie is.
Er lag een pak sneeuw, in overleg is de keuze gevallen op een bospad wat nog mooi wit was. Uiteindelijk konden we nog voor de neerslag fotograferen met een prachtig pak sneeuw.
De meiden eindigden in een sneeuwballen gevecht en de hond, Pepper, rende heerlijk door het bos en de sneeuw. Het lukte net hem vast te leggen voor hij er weer vandoor ging en hij staat er nog prachtig op met een stralende jarige!