Inmiddels bestaat Z!E ruim 2 jaar en realiseer ik me wekelijks wel een keer hoe bijzonder en fijn het is dat het zo lekker loopt.

Dit jaar heb ik bijna alleen maar bedrijven gefotografeerd en enkele hondenshoots. Ik ben Z!E gestart als dierenfotograaf en nog steeds vind ik het geweldig om dieren vast te mogen leggen. Ze zijn altijd zichzelf en het kost soms wat tijd maar dan staan ze er ook prachtig op. De tijd neem ik graag juist ook omdat ik het zo fijn vind dat een hond ook vaak doet waar hij zin in heeft.

Er zijn dit jaar vele bedrijven mijn lens gepasseerd en ik merk dat dit echt is wat bij me past. Het ter plekke kijken wat de juiste positie is en een combinatie van het pand, de omgeving, de werknemer en soms het dier is erg afwisselend en leuk. Daarnaast is het heel mooi om te zien wat mijn foto’s doen met een website of reclame op social media of in brochures. Inmiddels heb ik kunnen investeren in apparatuur waardoor ik weer een sprong kan maken.

Ik ben Z!E met vertrouwen gestart maar ook zeker als een soort van wens waarbij ik heel realistisch ben. Ik wil er helemaal voor gaan en het een kans geven, wilde het niet lukken dan zou mijn camera verder voor mijn hobby gebruikt worden en kon ik altijd weer solliciteren. Dat het in deze korte tijd al zo zou gaan lopen dat had ik niet durven dromen. Als ik ergens aan begin ga ik ervoor maar dat is natuurlijk geen garantie..

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en gezellig nieuw jaar!