In deze tijd waarbij je je mobiele camera altijd op zak hebt vragen mensen zich misschien af waarom je nog professionele foto’s zal laten maken. Ik zie inderdaad bedrijven die het heel mooi zelf kunnen. Als je er oog voor hebt kan dat voor social media genoeg zijn. Natuurlijk ben ik blij om te ervaren dat steeds meer bedrijven mij benaderen en dat meerdere bedrijven bij alle fotografie klussen aan mij denken. De kwaliteit, type beelden en de samenwerking bevalt dan goed. Een mooi compliment!

Ontbreekt de juiste apparatuur, het inzicht of de tijd? Denk er eens over na om het uit te besteden. Beelden doen veel met mensen. Je website kan nog zo mooi zijn maar als de foto’s niet over komen bij de bezoekers haken mensen eerder af.

Zelf startte ik met niks. Na een opleiding, een bedrijfsnaam en de start met mijn fijne Olympus destijds heb ik me voorgenomen dat alles waar ik in ging investeren echt goed moest zijn. Dus pas toen ik een mooi logo had en een goed ontwerp liet ik visitekaartjes drukken. Ik heb door gespaard voor een nieuwe camera tot ik geld genoeg had om een van de beste aan te schaffen. Zo spaarde ik door voor lenzen en is mijn toen al mooie website nu nog weer verbetert en aangepast aan mijn nieuwe wensen. Kwaliteit is zo belangrijk!

Ik tref vaak startende ondernemers die ook vanaf het begin professionaliteit willen uitstralen. Ik werk met offertes op maat en voor kleine (startende) bedrijven ben ik vaak korter aan het fotograferen en zijn de bedragen goed te overzien.

Laatst kreeg ik de vraag of de factuur hoger kan uitvallen. Dat blijkt nogal eens voor te komen en voor sommigen is dit geen probleem maar voor kleine ondernemers kan EUR 100,- meer veel zijn. Ik maak altijd een schatting qua tijd, ben ik sneller dan is de factuur lager. Heb ik het zelf onderschat dan steek ik graag die extra tijd erin om de foto’s te krijgen waar ik tevreden mee ben. De factuur zal dan gelijk zijn, ik heb het zelf onderschat daar kan mijn klant niks aan doen.
Zijn er ineens totaal nieuw ideeën ter plekke dan bespreek ik gelijk wat dat aan extra tijd kost. Ik ben flexibel en wil een tevreden klant!

Op mijn websites staan vele portfolio’s per bedrijf. Zo kan je goed zien wat een serie foto’s inhoud en hoe ik fotografeer (de portfolio’s op mijn website bestaan uit een deel van de geleverde foto’s). Mijn doel is een mooie serie foto’s met voldoende afwisseling en keuze zodat een bedrijf voorlopig vooruit kan en naar smaak kan kiezen.

Heb je het gevoel dat je bedrijf beter uit komt met professionele foto’s neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.