Begin 2021 begon ik weer met een kalender in Excel waar ik overzichtelijk maak hoeveel afspraken ik heb staan en wat mijn doelen zijn. Dit jaar heb ik mijn doelen weten te behalen en ik hoop dat deze stijgende lijn voortzet, ik ga ervoor!

Bedrijfsfotografie is waar ik mij op richt en wat ik de afgelopen jaren ook bijna alleen maar gedaan heb. De variatie van bedrijven en mensen is ontzettend leuk. Steeds andere plekken, type bedrijven en mensen. Soms zijn plekken erg uitdagend, bijvoorbeeld qua licht of beter gezegd het ontbreken ervan. Maar met mijn fijne Sony, lichtsterke lenzen en de opgedane ervaring lukt het altijd weer een goede serie foto’s te leveren.

Het fijne is dat afgelopen jaar bijna alle klanten mij wisten te vinden via Google of Z!E kennen van bijvoorbeeld LinkedIn. Vaak worden meerdere websites vergeleken. Als ik dan hoor dat mijn fotografie met mijn creatieve kijk de reden is dat je voor mij kiest dan voelt dat zo goed!
Er zijn natuurlijk veel fotografen en er is veel te vergelijken. Ik vind het heel prettig als iemand echt bewust zoekt en vervolgens kiest naar smaak.

Ik ben superblij hoe 2022 gelopen is maar toch vind ik het spannend of het in 2023 zo door kan gaan. Waar ik normaal nog veilig kon terugvallen op de hypotheekdossiers (mensen die mijn blogs lezen weten dat ik dat ernaast deed op ZZP basis, als ik geen fotografie opdrachten had). De hypotheekmarkt is momenteel rustig en eerlijk gezegd werd het soms echt teveel om het goed te combineren. Onze dochters zijn ook nog jong en de fotografie vraagt natuurlijk veel tijd (gelukkig!).

In januari start ik met een 4-daagse training video en monteren. Het lijkt mij een perfecte aanvulling. Ik ben mij er zeker bewust van dat je dat niet even leert en heb daarom een uitgebreide training op maat gekozen. Wie weet ligt het me en anders wil ik in elk geval na de training meer kunnen met mijn drone. Als ik die filmpjes al zelf kan monteren zou het al een mooie stap zijn.

Voor iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2023 gewenst!