Het blijft altijd spannend of er weer opdrachten komen. Ik heb door de jaren heen meer vertrouwen gekregen maar ook meer vaste lasten. Ik draag thuis maandelijks bij, heb geïnvesteerd in een auto, een drone en nu in de opleiding voor video met camera en drone.

Tot december liep het lekker door. Vanwege de kerstversiering op locaties schoven twee opdrachten naar het nieuwe jaar en er was weer een offerte geaccepteerd. Fijn idee! Dan is het een stuk makkelijk om te genieten van de kerstvakantie.
Toch komt bij mij dat moment dat ik me afvraag wanneer het dan weer op gang komt aangezien december heel stil was. Ik rekende op februari/maart maar gelijk de eerste week na de vakantie had ik drie offerte aanvragen waarvan er twee gelijk akkoord en ingepland.
Erg fijn om het jaar zo te kunnen starten!

Voor de opleiding had ik minder tijd dan ik gedacht had maar dat is een luxe probleem. Helaas werden onze dochters nog ziek en kwam alles tegelijk maar ook dat is opgelost. Gelukkig is Jan van Beeld4Beeld flexibel en konden we een les verschuiven en de andere les ging goed met een zieke Fien op de bank.

Als ik wilde kon ik mij sinds maart 2020 fulltime laten inhuren voor het verwerken van hypotheekdossiers, die zekerheid was heel prettig. Ik was daardoor soms wat te druk omdat ik “mijn collega’s” niet wilde laten zitten als ik meer fotografie opdrachten had.
Al een half jaar is het op het gebied van hypotheken veel rustiger en richt ik mij volledig op de fotografie. Dat dat ook gelukt is en ik alles kan blijven betalen voelt erg goed!

Oktober dit jaar bestaat Z!E Fortografie al vijf jaar. Ik begon natuurlijk vol goede moed aan dit avontuur maar mijn gedachte was dat het al super zou zijn als ik betaald kon gaan fotograferen. Hoewel ik al heel snel bedrijven als klanten had (mijn eerste opdracht zelfs) had ik niet kunnen bedenken dat ik voor zoveel bedrijven zou gaan fotograferen.
De spanning of er genoeg opdrachten komen is iets wat ik soms lastig vind. Maar wat geniet ik elke dag weer van het creatief bezig zijn, mezelf verder ontwikkelen en het maken van plannen om vooral lekker door te gaan.

Ik ben erg blij dat steeds meer bedrijven Z!E Fotografie weten te vinden en dat er bedrijven zijn die steeds weer bij mij terugkomen!