Zoals de meeste al meegekregen hebben zit mijn eerste jaar bij de FotoVakschool erop en met succes! Prachtige cijfers en weer veel geleerd. Na de Basisopleiding wist ik al zoveel meer en besloot ik aan de hand van mijn cijfer, alle positieve reacties en vooral mijn plezier in het professioneel fotograferen dat fotografie inderdaad echt mijn ding is.
Eigenlijk wist ik dat al vele jaren maar fotograferen als hobby of professioneel is natuurlijk een heel verschil en ik vind dat als je geld vraagt je kwaliteit moet kunnen leveren.

Ik heb nu vakantie van school en volgend jaar is het alweer het laatste jaar van de Vakopleiding. Ik ben erg benieuwd wat het laatste jaar me gaat brengen.
Elk jaar bestaat uit 2 modules en tot nu toe heb ik (met de basisopleiding erbij) al 3 leerkrachten gehad waardoor je hele verschillende dingen leert en van iedereen weer andere dingen opsteekt.

Gelukkig heb ik naast school ook mooie opdrachten! Ik heb vorige week foto’s mogen maken voor een website. Erg leuk om te doen. De foto’s zijn positief ontvangen en mijn extra inzet is gewaardeerd.
Ik houd ervan foto’s zo puur mogelijk af te leveren maar soms zijn er dingen in de omgeving die je niet kan mijden (stuk gebouw of geparkeerde auto). Ik werk dat weg in Photoshop zodat je oog niet naar de storende zaken gaat maar naar het beeld waar het om gaat.
Ik ben ook gevraagd voor een vervolgopdracht waar ik heel blij mee ben. We zijn gelukkig net op tijd van vakantie terug!

Ik heb ook weer mooie portretten gemaakt tussen de wilde bloemen. De kinderen genieten van het buiten zijn, spelen en bloemen plukken en zo krijg je ontspannen koppies op de foto.

De natuur is nu prachtig groen wat de beelden extra fris maakt. Ik houd van groen!

Hierboven een foto welke ik niet voor mijn examen gebruikt heb maar ik wel erg mooi vind!