Het jaar is alweer bijna om, het is echt omgevlogen zoals de tijd eigenlijk altijd snel gaat. Ik ben weer bezig met allerlei leuke plannen en druk voor school. Ik zit inmiddels in het laatste jaar en de verwachtingen van school liggen hoog maar voor mezelf leg ik de lat nog hoger. Wat ik juist zo leuk vind aan deze opleiding is gelijk ook lastig als het op de examens aan komt. Praktijk is super maar je moet wel de ideeën verzinnen. Nu ben ik wel creatief en komen er zeker veel ideeën,  maar wat is nu goed genoeg en haalbaar.
Ik moet zeggen dat ik ook alle theorie erg interessant vind. Er is zoveel te leren dus ik ben heel blij dat ik na de Basisopleiding de Vakopleiding ben gaan doen. Je leert zoveel bij wat in de praktijk weer van pas komt.

Jullie zullen de resultaten eind januari zien!

Wat betreft Z!E merk ik dat ik bij de start zo goed wist waar ik me op ging richten. Alleen door vragen van klanten heb ik afgelopen jaar ook vele andere dingen gedaan en veel kinderen en families mogen fotograferen. Ik houd van contact met mensen en geniet van de fotoshoots dus blijf me vooral vragen!
Daarnaast wil ik voor mezelf goed kijken waar ik me op richt. Waar wil ik dat Z!E in uitblinkt. Eigenlijk ben ik daar wel uit en is dit wat ik bij de start van Z!E al wist. Honden en beelden voor aan de wand thuis of op kantoor. Dit kan in mooie lijsten of een hele muur met een foto. Persoonlijk vind ik dat erg mooi en zakelijk en privé kan dit zoveel toevoegen. Thuis wil ik zo’n muur maken maar welke foto kiezen we uit al de foto’s?
Dus de muur is nu nog steeds taupe…. ook mooi maar kan beter. Ik denk dat het strand en zee gaat worden. Wij genieten zo van strand en zee als gezin dat het wel heel erg bij ons past en lekker ontbijten met uitzicht op de zee klinkt toch goed!

Nu ik het zo schrijf denk ik wat doe ik toch moeilijk, de foto die al sinds die gemaakt is in mijn hoofd zit moet het worden. Ik denk dat Ronald het helemaal eens is maar voor de zekerheid even overleggen en aan de slag.

Wat betreft de honden heb ik nieuwe ideeën. Ik merk hoe blij ik van honden word en de honden tot nu toe van mij dus ik wil hier zeker in door. Wat ik juist erg mooi vond is het buiten in de natuur je hond vastleggen terwijl hij speelt, rent of lekker zit te kijken. Dit blijf ik ook zeker doen maar daarnaast ga ik uitproberen hoe een mobiele studio werkt.
De hond kan fijn in zijn eigen huis blijven en ik kom langs met belichting en een neutrale achtergrond. Ik dacht altijd dat een hond in de studio niet bij me zou passen, maar ik heb nu ideeën wat ik helemaal zie zitten! 
Het voordeel hiervan is dat het niet zo weersafhankelijk is en je qua belichting meer zelf in de hand hebt. Ook kan het buiten geplaatst worden maar kan je een heel ander type foto creëren. De baasjes kennen de honden natuurlijk het beste en kunnen een keuze maken. 

Wil je nu ook wat anders aan de muur of een mooi portret van je hond? Neem gerust contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Zoals ik al aangaf geniet ik erg van de kinderen en families en genoot ik van de onverwachtse variatie afgelopen jaar. Dus heb je een leuk idee of wil je iets specifieks? Neem contact op dan kunnen we vrijblijvend afspreken om onze ideeën uit te wisselen en te kijken of het overeen komt.

Allemaal hele fijne feestdagen en een mooi nieuwjaar gewenst vol goeie gezondheid en veel plezier!