Het is alweer veel te lang geleden dat ik een blog geschreven heb. De laatste jaren had ik van die vaste momenten dat ik sowieso een blog schreef maar ook die zijn al een paar keer voorbij gegaan..

Het loopt erg lekker met de fotografie! Bij vele bedrijven heb ik een kijkje mogen nemen. Vaak kom ik voor een serie foto’s. Dan maak ik kennis met mijn contactpersoon, krijg regelmatig een rondleiding en uitleg over wat het bedrijf doet. Dit vind ik erg leuk, ik ben op zoveel plekken geweest de afgelopen 4 jaar en heb vele mensen ontmoet.

Het leren kennen van het bedrijf is niet alleen heel leuk maar ook nuttig. Al bij een aanvraag voor een offerte vind ik het fijn even meer te weten over de wensen en het bedrijf. Zo kan ik beter inschatten wat bij het bedrijf past en wat de wensen zijn.

Veel bedrijven hebben regelmatig een fotograaf nodig en vinden het prettig een vaste fotograaf te hebben. Daar ben ik erg blij mee! Als je elkaar kent kan je snel schakelen en gelijk aan de slag.
Daarnaast is het heel fijn dat mensen je fotografie goed vinden en graag willen dat jij de volgende keer weer foto’s maakt.

Ook weten steeds meer reclamebureaus mij te vinden. Vaak willen ze door het land heen een aantal vast fotografen om foto’s te kunnen maken behorend bij desbetreffend interview en magazine.
Vaak gaat het dan om een portret op locatie. Omdat niet iedereen op een website wil staan had ik eigenlijk weinig portretten op mijn website. In enkele portfolio’s stonden er een aantal maar dan moest je net die portfolio’s bekijken.
Om een duidelijk beeld te geven heb ik nu een portfolio genaamd “Zakelijk Portret” toegevoegd. Van een aantal mensen heb ik nog geen toestemming maar als dat komt zal ik het portfolio net als de rest steeds aanvullen.

Het andere nieuwe portfolio heet “Drone Beelden”. Ik liep al langer met het idee een Drone aan te schaffen. Wel gelijk een professionele dus het is ook weer een investering en je moet kunnen vliegen dus vandaar mijn twijfel.
Toen ik van meerdere bedrijven de vraag kreeg of ik ook Drone beelden kon maken en iemand sprak die al meer ervaring met Drones heeft en helemaal enthousiast was wist ik het zeker. Die drone die komt!
Voor de zomervakantie heb ik er een gekocht en (ondanks een flinke crash in een boom) heb ik geen moment spijt. Het geeft totaal andere beelden en juist daarom is het een perfecte aanvulling.

Mijn portfolio “Beeldend Bedrijf” vul ik ook regelmatig aan. Lang niet alles staat en komt erop maar de vele verschillende bedrijven geven een goed beeld van wat ik doe en wat ik kan.

De namen van mijn 2 nieuwe portfolio’s zijn wat minder creatief als ik zou willen maar het is natuurlijk belangrijker dat iemand gewoon weet wat ik doe.